English Deutsch

LT-44275 Kaunas
Tel. 8 37 203 610
E-paštas: lkd@kolping.lt

2009-07-11 Vyko simbolinė kertinio akmens padėjimo  ceremonija naujajam Kolpingo kolegijos namui Kaune.

Siekiant išsaugoti atkastus  XVI a. rūsių fragmentus, pirmiausia bus atlikti šlaitų būklės stabilumo užtikrinimo darbai. Būsimajame Kolpingo name įsikurs Kolpingo kolegija,  kurioje vyks formalaus ir neformalaus švietimo įvairaus amžiaus grupėms renginiai. Namas bus  pritaikytas neįgaliųjų reikmėms.

Simbolinėje kertinio akmens padėjimo  ceremonijoje dalyvavo  Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Tarptautinės Kolpingo draugijos sekretorius Hubert Tintelott, vyskupas Jonas Ivanauskas, Augsburgo vyskupijos Kolpingo švietimo centro vadovas Josef Paul, Renovabio fondo atstovė  dr. Angelika Schmaehling, svečiai, atvykę iš Vokietijos ir Liuksemburgo.

Šventės metu buvo įteiktos Augsburgo Kolpingo švietimo centro ir Ingolštato (Vokietija) Kolpingo akademijos įsteigtos stipendijos Kolpingo kolegijos studentams kitiems mokslo metams.

Šis projektas gali būti įgyvendintas tik dėka dosnios pagalbos iš Augsburgo vyskupijos Kolpingo, Kolpingo draugijos Šveicarijoje, Kolpingo Ligonių kasų Šveicarijoje, Pietų Tirolio Kolpingo draugijos, Liuksemburgo Kolpingo draugijos, Renovabio, Kolpingo draugijos Triero vyskupijoje, St. Galeno, Augsburgo, Erfurto, Triero, Kelno, Paderborno, Rotenburgo vyskupijų, Dr.Bruno Merk fondo, Lautracho mokymo centro, p. Ksavero Bernet, p. Joachim Lehmann, p. Hubert Tintelott, Hipp Babynahrung, Bauer AG, AB „Lietuvos dujos“ ir kitų rėmėjų.

Kauno senamiestyje įsikūrusi Kolpingo kolegija - aukštoji neuniversitetinė mokykla, teikianti profesinį bakalaurą. Jos steigėjas katalikiška labdaros ir paramos organizacija – Lietuvos Kolpingo fondas. Kolpingo kolegijoje realizuojamos 5 studijų programos: teisė, verslo vadyba, finansai, verslo anglų kalba ir socialinis darbas.

Nuotraukoje: simbolinį kertinį akmenį padėjo (iš kairės) Renovabio fondo atstovė  dr. Angelika Schmaehling, Augsburgo vyskupijos Kolpingo švietimo centro vadovas Josef Paul,  Tarptautinės Kolpingo draugijos sekretorius Hubert Tintelott, Trier vyskupijos Kolpingo draugijos pirmininkas Andreas Heinrich, Lietuvos Kolpingo draugijos valdybos pirmininkas kanauninkas Saulius Filipavičius,  vyskupas Jonas Ivanauskas, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Kolpingo kolegijos direktorė Lina Kalibataitė

Šventės akimirkos

Ričardo Šaknio nuotraukos