English Deutsch

LT-44275 Kaunas
Tel. 8 37 203 610
E-paštas: lkd@kolping.lt

2008-08-18 Vilkaviškyje vyko tradicinė Kolpingo dienos šventė.

Lietuvos Kolpingo draugija rugpjūčio 17 d.  pakvietė į tradicine tapusią Kolpingo dienos šventę, kuri šiais metais vyko Vilkaviškyje. Kaip sakė Lietuvos Kolpingo draugijos nacionalinė sekretorė Lina Kalibataitė, kiekvienais metais ji organizuojama vis kitame Lietuvos mieste.
Į šventę atvyko kelios dešimtys  draugijos narių iš Kauno, Ignalinos, Kunionių, Troškūnų ir  kitų vietovių. Šventė prasidėjo Vilkaviškio katedroje, kur Ignalinos Kolpingo šeimos vadovė Ramutė Rimšelienė  perskaitė katechezę apie pal. kunigą A.Kolpingą. Šv. Mišias aukojo Lietuvos Kolpingo draugijos valdybos pirmininkas kanauninkas Saulius Filipavičius,  o po jų parapijos namuose įvyko iškilmingas Kolpingo dienos šventės atidarymas.  Iš įvairių Lietuvos vietų atvykusios Kolpingo šeimos papasakojo apie save. Nuotaikingą koncertą parengė  Vilkaviškio  pagyvenusių žmonių klubas „Rudenėlis".
Kolpingiečiai apsilankė dr. J.Basanavičiaus gimtinėje, apžiūrėjo Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolyną bei  Paežerių dvarą.
Dėkojame Vilkaviškio katedros prel. kan. Vytautui Gustaičiui už nuoširdžią pagalbą, taip pat Kolpingo šeimai Vilkaviškyje ir jos vadovui Albinui Matulaičiui.

Rūta Kazlauskaitė

Nuotraukose: šventės akimirkos.