English Deutsch

LT-44275 Kaunas
Tel. 8 37 203 610
E-paštas: lkd@kolping.lt

2013-02-11 Vokietijos prezidentas Gauckas lanko Kolpingo draugiją.

Vokietijos Kolpingo draugijoje Kolpingo 2013 metai  prasidėjo  svarbaus svečio vizitu. „Kelnas kalba 2013“ (Cologne Talks 2013) renginio metu svečiavosi prezidentas Joachimas Gauckas bei pasveikino dalyvius  Kolpingo 200 gimimo metinių šūkiu: ,,Kolpingas – istorija su ateitimi“. ,,Šiandien mes minime labai iškilų žmogų, tikrą krikščionį, puikų Vokietijos pilietį,“ – teigė Gauckas Kolpingo draugijos svečiams, pasaulio politikams, kurių susirinko beveik 900. ,,Dėkoju, kad šis atminimas yra gyvas visiems mums Vokietijoje, ne tik krikščionims, kad esame įkvėpti Kolpingo pavyzdžiu ir esame įtraukti į socialinius bei politinius klausimus“.

Tai yra gilaus tikėjimo, medijų veiklos žmonių misijoje ir praktinių atsakymų į laiko klausimus, kurie vis dar aktualūs šiandien, kombinacija, pabrėžė Gauckas. Ypatingai jis dėmesį skyrė švietimo ir profesinio mokymo naudai tiek individui, tiek visuomenei. ,,Šie Kolpingo principai, kurie iki šiol charakterizuojami viso pasaulio Kolpingo draugijose, yra labai geri visai visuomenei, nes visuomenė susideda iš stiprių ir pasitikinčių individų, kurie tobulinasi ir dalyvauja visuomeniniame gyvenime“, -  paaiškino prezidentas. Vis dėlto, individui reikalingas bendravimas, bendruomenė. ,,Žmonės tampa gyvi, nes jaučia tikrų žmonių paramą, kad jie susijungia su tikrais žmonėmis, kurie yra matomi ir šalia, ir taip jie tampa kitų atrama“,- teigė Gauckas ir pridūrė, kad tai yra pagrindinis principas nepaisant tarptautinio pasišventimo daugiau nei 60-yje valstybių.
Adolfas Kolpingas teigė, kad pirmasis ryšys žmonių stabilumui ir saugumui yra šeima, paaiškino Gauckas: ,,Šeima yra visuomenės pagrindinis rūpestis, kaip ir daugybė individo galimybių ir tiek dvasinės, tiek emocinės, moralinės charakterio savybės priklauso nuo to.  Aš labai laimingas, kad ši tema Kolpingo draugijoje yra ryški patirtis daugeliui žmonių iš viso pasaulio“,- pabrėžė prezidentas.
Prieš sveikinimo kalbą Gauckas aplankė Adolfo Kolpingo kapą pranciškonų bažnyčioje bei dalyvavo liturgijoje.
Prezidentas  Gauckas kažkada buvo aktyvus evangelikų-liuteronų pastorius.

Kolpingo mokyklele

Vystomasis bendradarbiavimas.